Zápas s neoblíbeným soupeřem gól nepřinesl

SK Osečná – TJ Jiskra Višňová B

30.4.2022 – 15:00

Góly:

Sestava: #18 Závůrka – #4 Ismanický, #7 Labský, #5 Cýrus, #6 Šolta – #3 Švadlenka, #12 Hloužek (75. #15 Marek), #8 Lachman, #2 Bečička – #9 Beran, #11 Rücker (55. #13 Roubal)

Report:

Béčko vyrazilo do Osečné v okleštěné sestavě, a navíc bez pomoci hráčů z A – týmu. Z posledního střetnutí těchto týmů vyšla lépe Osečná, která je v tomto ročníku jediným týmem, který dokázal Višňovou porazit doma. Hosté si chtěli podržet pohodlný náskok na čele tabulky, a tak se očekávala zajímavá bitva.

Višňová mohla již po několika vteřinách vést, když Beran vystihl špatnou rozehrávku domácí obrany, ale jeho zakončení skončilo těsně vedle pravé tyče. Na dlouhou dobu to byla jediná větší šance hostů. Vyrovnaná hra ve středu pole více svědčila domácím, kteří hráli ze zatažené obrany a nikam se zbytečně nehnali. Pořádné horko muselo být brankáři hostů Závůrkovi, který musel čelit několika dobrým šancím hostů, především vysokého útočníka Suchara. Višňová se pak párkrát dostala na dostřel branky Osečné, ale ke vstřelení branky scházelo hodně. Zápas silně ovlivnilo ohavné zranění hostujícího hráče. Hra se na několik minut zastavila. Po příjezdu záchranné služby se započal druhý poločas.

 Hosté začali druhé dějství aktivněji. Příležitost ke skórování měl Beran, v šanci se ocitl i Švadlenka a pozornost gólmana vyzkoušel Cýrus. Po vystřídaní Rückera za Roubala se hra vyrovnala a Osečná začala ožívat. Nebezpečné míče, které létaly do šestnáctky hostů, byly vždy odklizeny pevnou obranou. Sami na Závůrku šli hosté, když si Labský neporozuměl s Cýrusem, ale brankář Višňové rezolutně odmítl změnu skóre. Na zadní tyči hostů pak zůstal trestuhodně viset úplně sám Budina. Gól z toho opět nebyl. K poslednímu nádechu v zápase zavelel Lachman, když využil špatného postavení brankáře a z dálky se ho pokoušel překonat. Jeho pokus minul o pár čísel pravou tyč.

Remíza 0:0 se bude v budoucnu hodnotit jako spravedlivá. Višňová se venku s neoblíbeným soupeřem trápila, přesto však odjela s bodovým ziskem. Její náskok na čele se ztenčil, ale chuť a hlad po vítězství v okresním přeboru zůstává stejná i po remízovém víkendu.