Béčko potvrdilo nadvládu! Druhému nedalo šanci!

TJ Jiskra Višňová B – AFK Nové Město pod Smrkem

5. 6. 2022 – 17:00

Góly: 3. Knapp, 38. Labský :pen:, 76. Kutílek – 47. Kolenkár

ŽK (VIŠ): 57. Závůrka, 85. Labský

Rozhodčí: Jiří Karlík – Pavel Psota

Sestava: #18 Závůrka – #12 Hloužek (76. #15 Marek), #5 Cýrus, #7 Labský, #2 Šolta – #9 Pavlů, #6 Dobrovodský, #8 Lachman, #3 Bečička (59. #13 Schmidt) – #10 Knapp (68. #14 Kutílek), #16 Michálek (46. #11 Beran)

Report:

O titulu pro Višňovské béčko bylo sice rozhodnuto již minulý týden, ale náboj utkání prvního a druhého celku z tabulky rozhodně nevymizel. Nové Město disponovalo nejlepším útočným duem v okresním přeboru (Šindler, Černý). Višňová se mohla spolehnout na služby dorostenecké hvězdičky Knappa a krajské hvězdy Michálka.

Zápas začal opatrně, ale herní pohoda a bezstarostnost byla z kopaček domácích vyloženě cítit. Možnost se zaradovat daroval domácím Knapp, který prozkoušel tvrdou střelou pozornost brankáře Suka. Jeho projektil si našel cestu do sítě. Hosté nezachytávali rychlé náběhy Pavlů z pravého kraje hřiště. Právě hráč domácích s číslem 9 dostával sebe i své spoluhráče do dobrých šancí, žádná z nich však nebyla proměněna. Nové Město se zdálo býti bezzubé. Jedinou lepší možnost měl Šindler, ale jeho střela se opřela pouze o tyč. Ze hry se gól vstřelit nedařilo. Možnost na navýšení skóre dostali domácí po ruce hostů ve vápně. Při penaltě se kapitán Labský nerozpakoval a poslal Jiskru do dvoubrankového trháku.

Do druhého poločasu už nenastoupil Michálek, vystřídal ho Beran. Ojediněle se v šanci ocitli i hosté. Hned z toho dokázali vydolovat kontaktní branku. Kolenkár neměl složitou pozici. Ovšem domácí to nadále táhlo dopředu. Chuť na gól z poctivé vzdálenosti měl Labský. Tyč trefil Lachman. Navíc svou chvíli slávy takřka prožíl i na jaře třígólový Bečička. Ten pohrdl rozšířit svou gólovou sbírku a napálil míč z penalty do břevna. A mohlo být hůř. Rukou ve vápně zahrála i Višňová. V ten moment se jako hrdina okamžiku blýskl Závůrka, který zneškodnil penaltový pokus Černého. Pravděpodobně zlomový okamžik zápasu. Od tohoto momentu bylo na hřišti už jenom jednom mužstvo. Pevná obrana domácích nepouštěla nikoho ani na dostřel branky. Višňová okysličila sestavu o dorostence Kutílka a Schmidta, pro kterého se jednalo o vůbec první start mezi muži. A oba dva dokázali hostující obraně zatápět pěkně pod kotlem. Jeden z úprku kolem obránců přetavil Beran v centr do vápna, který si našel Kutílek. Jeho kostrbaté zakončení  i přesto znamenalo zvýšení náskoku a vstřelení jeho první branky mezi dospělými. Zápas už se poté dohrál bez větších vzruchů.

Jiskra Višňová B potvrdila svou kvalitu a přejela bezmocného soupeře z Nového Města pod Smrkem poměrem 3:1.

Autor článku: Leoš Beran