Višňovská armáda ochromila Frýdlant!

Jiskra Višňová dokázala prodloužit již 24 let trvající neporazitelnost proti největšímu lokálnímu rivalovi z Frýdlantu. Celý zápas doprovázela naprosto famózní fanouškovská kulisa o kterou se zasloužili příznivci Jiskry. Zápas navíc nedohráli dva vyloučení hráči Frýdlantu.

Slovan Frýdlant – TJ Jiskra Višňová

21. 5. 2022 – 10:30

Góly: 8. M. Mazánek, 15. Melka

Rozhodčí: Ondřej Bohatý – Jiří Blaschke, Petr Paulus. Delegát: Jan Vydra

Sestava: #93 Linke – #4 Bláha (69. #3 Labský), #16 Kepr, #5 Zita, #8 Švadlenka – #7 Pikous, #10 Bednář, #2 Melka, #9 Žežulka (60. #12 Hloužek) – #13 Mazánek, #15 Michálek (83. #11 Beran)

Report:

Fanoušci fotbalu na Frýdlantsku si o víkendu přišli na již tradiční vyhrocenou baštu. Tučně vyznačené datum 21. května měly v kalendářích oba týmy. Frýdlant nezačal jarní část vůbec uspokojivě, ale poslední zápasy daly najevo, že není radno ho podceňovat. Višňová z posledních 7 zápasů padla pouze jednou a uvnitř klubu panovala skvělá nálada.

Hned od začátku zápasu začalo mohutné povzbuzování ze strany fanoušků Višňové, kteří obsadili celou stráň podél hřiště. A tato podpora byla velice nápomocná i pro samotné hráče. V sedmé minutě Michálek fikaně poslal do úprku po kraji Pikouse, který po kontaktu ve vápně vybojoval penaltu. Tíhu okamžiku na svá bedra vzal kapitán Milan Mazánek a představil se jako náramná „uklízečka“, když míč zkušeně uklidil k levé tyči Zajíčkovy branky. Jednobrankové vedení Jiskře nestačilo. Bojovník Milan Mazánek i v leže nalezl v šestnáctce naprosto nepokrytého Melku, ten zakouzlil a nádherným obstřelem na zadní tyč nedal brankáři sebemenší šanci, vstřelil tak pravděpodobně nejdůležitější gól v jeho dosavadní kratičké kariéře. Od tohoto momentu šance ze zápasu vyprchaly. Jednu z mála měl na hlavě Michálek, ale jeho pokus těsně minul soupeřovu svatyni. Pán Bůh s námi a zlý pryč, mohli si říct hráči hostů poté, co při nedohodě v obraně trefili domácí tyčku. První poločas už větší vzruchy nenabídl.

Druhý poločas začal tak, jak skončil první. Hra se odehrávala především mezi vápny a útočné výpady končily buď na obraně druhého týmu nebo vlastní nemohoucností. Jakékoliv snahy Frýdlantu na vyrovnaní však zmařil domácí kapitán Bartoš, jenž sjel Michálka a za druhou žlutou kartu mohl kráčet směr kabiny. Frýdlant se do šancí dostával pouze po chybách a faulech Višňové. Jednu takovou příležitost měl z trestného kopu Tomáš Mazánek, ale obětavá hlavička jeho bratra Milana zabránila meruně v cestě do sítě. Možnost bratrského srovnání dostal i Milan Mazánek. Jeho „přímák“ prosvištěl „nadzvukovou“ rychlostí těsně nad brankou Frýdlantu. Kapitán se do míče opřel ještě jednou, ale tentokrát už musel zasahovat i Zajíček. Druhou červenou navíc dostal i Šindelář. Frýdlant hrál tak do konce utkání v 9 lidech. I v tomto počtu se domácí dokázali objevit před prázdnou bránou, ale Labský zachránil Linkemu čisté konto.

Višňová porazila Frýdlant a suverénním výkonem, který představoval naprostou obětavost a ohromnou bojovnost všech hráčů, prodloužila nadvládu nad Frýdlantským výběžkem… ehm pardon… Višňovským.

Autor článku: Leoš Beran