Nejlepší výkon podzimu!

Višňová hostila v té době třetí tým tabulky ze Sedmihorek. Poslední zápas vyšla Jiskra bodově naprázdno, když v Pěnčíně padla 0:1 a zvládla neproměnit již pátou penaltu v řadě. Soupeř byl však v herní pohodě, když v posledním kole dokázal nasázet nevyzpytatelnému Frýdlantu pět gólů.

TJ Jiskra Višňová – FK Sedmihorky

31. 10. 2022 – 14:30

Góly: 5. Mazánek, 61. Michálek, 90. Michálek

ŽK (VIŠ): 30. Mazánek, 90. Pikous

Rozhodčí: Marek Bohuš – Jakub Smoleňák, Radovan Šnýdl. Delegát: Jaroslav Pánek

Sestava: #93 Linke – #5 Plesar, #16 Kepr, #4 Soukup (81. #3 Roubal), #8 Švadlenka – #7 Pikous, #10 Bednář, #17 Zita, #9 Žežulka (46. #12 Kaniok) – #15 Michálek (90. #11 Beran), #13 Mazánek

Report:

Domácí trenérský tým provedl oproti poslednímu utkání v Pěnčíně pouze jednu změnu. Namísto Kanioka dostal důvěru zkušenější Žežulka, který se tak do základní sestavy vrátil po jednozápasové odmlce.

Hned úvod utkání musel vyloudit úsměv na tvářích domácích příznivců. Aktivita v úvodních minutách se vystupňovala až trestnému kopu, který kapitán Mazánek mistrně zakroutil až za záda brankáře Sedmihorek. Dobrý úvod zápasu je něco, co Višňovou trápí a pronásleduje prakticky celý hrací podzim. Domácí stále nepolevovali v tlaku a bušili do soupeře, co se dalo. Velké šance neproměnil Zita. Akrobaticky to zkoušel střelou přes hlavu Bednář. Když už se Sedmihorky dostaly před pokutové území Linkeho, tak z toho větší ohrožení většinou nebylo. Vysoké míče si pohlídal Linke a útočné ataky skvěle zachytávala obrana domácích. I přes velmi dobrý výkon v prvním poločase už Višňová žádnou branku nepřidala. Opravdu pohledně vypadající první dějství tak skončilo stavem 1:0.

Do druhého poločasu již nezasáhl Žežulka a svoje místo přepustil Kaniokovi. Lehké obavy panovaly i okolo zdravotního stavu stopera Soukupa, ale jeho rozhodnutí zůstat ve hře a pomoct týmu byla v ubíhajících minutách takřka klíčová. V druhém poločase se hra obou týmů viditelně vyrovnala. Šance začaly přicházet i na druhé straně. Stoprocentní Linke za svá záda žádnou střelu nepustil a tým v těžších chvílích podržel. Stále platilo, že domácí obrana si vedla na výbornou a bojovné výkony hráčů v záloze pomáhaly k udržení nejtěsnějšího vedení. Jako poslední dílek skládačky zapadla do celkového obrazu hry týmu i gólová produktivita ve druhé půli. Plesar narýsoval fantastický balón a Michálek si v úniku nenechal dotírajícím obráncem sebrat míč a těsně před brankářem ťuknul míč až do sítě. Vedení dva ku nule vypadalo již velmi nadějně. Jistotu a pojišťující gól přidal opět Michálek. Gólovou pozici mu vytvořil kapitán Mazánek. Třetí gól podtrhl celkový výkon mužstva. Výborná hra zajistila Jiskře důležité tři body do tabulky.

Poslední zápas podzimní poloviny soutěže odehraje Višňová na domácím hřišti proti týmu z Nového Boru.

Autor článku: Leoš Beran