Béčko otočilo nepříznivý stav!

B – tým Jiskry Višňové poprvé v nové sezóně přivítal soupeře na vlastním hřišti. První, kdo okusil současnou sílu mistra v domácím prostředí, byl tým z Machnína. Poslední střetnutí těchto dvou týmu vyznělo jednoznačně lépe pro Višňovou, když bezmocnému soupeři nasázela osm gólů. Druhé kolo této sezóny nabídlo mnohem vyrovnanější bitvu.

TJ Jiskra Višňová B – Jiskra Machnín

21. 8. – 17:00

Góly: 35. Knapp, 64. Gruncl (vlastní), 66. Labský, 73. Knapp – 30. Zbořil, 45. Černý (pen.), 62. Šebek

ŽK (VIŠ): 82. Szappanos

Rozhodčí: Jiří Karlík

Sestava: #18 Závůrka – #2 Bečička, #5 Cýrus, #7 Labský, #9 Pavlů – #10 Beran, #8 Lachman,  #4 Kaniok (46. #3 Kutílek), #6 Schmidt (66. #12 Švadlenka) – #11 Štrbák, #14 Knapp (77. #13 Szappanos)

Report:

V prvním zápase nového ročníku vyhořelo béčko na hřišti Nové Vsi, odkud si odvezlo debakl 1:5. Možnost napravit svoji reputaci měli hráči na domácím pažitu proti nevyzpytatelnému Machnínu. Oproti minulé sezóně se do týmu již nezapojují hráči A – týmu, jedinou pomocí do tohoto zápasu byli pouze dorostenci z prvního týmu Kaniok a Švadlenka. Na hrotu se po boku Knappa poprvé na Višňovském trávníku objevil „staronový“ sniper Štrbák.

Zápas v prvních minutách nenabídl mnoho vzruchu. Domácí nebyli schopni si vypracovat soustavný tlak a zárodky šancí končily většinou před vápnem soupeře. Machnín nejprve zahrozil tyčkou, kterou trefil Šebek a poté už brankáře Závůrku překonal, po rovné půl hodině, hlavou Zdeněk Zbořil. Domácí se postupem času dostávali do tempa a rychlé úprky po krajích dělali hostům velké potíže. Do dvou vyložených šancí se svou dravostí dostal Schmidt. Gólovky spálil i Knapp a střelecké trápení neminulo ani jeho kolegu na hrotu Štrbáka. Ve 35. minutě narýsoval Beran přihrávku pro Knappa a ten své sólo na brankáře využil. Bylo vyrovnáno a Višňová se tlačila stále kupředu. Nepříjemný moment zažili domácí, když Cýrus zatahal v šestnáctce soupeře a rozhodčí Karlík nařídil penaltu. Tu se štěstím proměnil Černý, Závůrka si na míč sáhl konečky prstů. Tím skončil první poločas.

Druhá půle začala podobně jako první. Neslaný, nemastný fotbal z obou stran a neproměněné šance na straně Višňové. Když se zdálo, že nemůže být hůř, ocitl se Šebek tváří v tvář Závůrkovi. Jeho nekompromisní pumelice nabrala směr pravého horního rohu branky. 1:3 v 62. minutě. Zlomový okamžik utkání přišel zanedlouho. Rohový kop Labského se snesl na hlavu bránícího hráče, který jej nešťastně, ale zároveň precizně „uklidil“ do sítě vlastního týmu. To domácí nakoplo a ihned vzápětí poslal Štrbák do samostatného úniku Labského, který zkušeně vyrovnal na 3:3. Poslední puzzlík dodal Knapp, který otočil ve spolupráci se Štrbákem vývoj utkání. Svůj tým v brance následně několikrát podržel výborný Závůrka.

Višňová B může slavit první tři body v nové sezóně. Získala je v těžkém utkání, když musela otáčet stav 1:3. Týmový duch a podpora z ochozů rozhodly o tom, že do dalšího zápasu, proti Dolní Řasnici, bude vstupovat tým ve zlepšené náladě.

Autor článku: Leoš Beran